Agenda

Below is our Agenda for the 4th September 2020 for our virtual event. We’ll be running 20+ content tracks with tons of amazing speakers. Keep checking back here for new sessions and you can follow us on Facebook or Twitter for updates. All times are in Central European Summer Time (CEST)

All done! Below you will find our agenda. You can follow us on facebook also to keep up to date with latest announcement ahead of the event and don’t forget to tell us in the socials that you are coming using #uppstart. You’ll be send a link closer to the event that you can simply click to join.

Filter Content Track

09:00 - 10:00

60 mins

Matchmaking

Morning Welcome Mingle

A chance to say hello to all our attendees and explore the virtual platform interface shortly before the main sessions kick off!

10:00 - 10:15

15 mins

Keynote

Introduction to UPPSTART ONLINE 2020

A brief introduction of UPPSTART ONLINE 2020 from our founder with some information on what to expect from the day's events.

10:15 - 10:30

15 mins

Keynote

Workshop on Getting the Maximum Value from Online Events

An interactive workshop on how to get the maximum value out of this year’s UPPSTART event in the new virtual format.

10:20 - 10:35

15 mins

Keynote

How Can Big Industry Think and Act Like a Startup

How to structure larger organisations to think and act like a startup does. Not an easy challenge, but something Johanna Staaf has vast experience with.

10:20 - 10:35

15 mins

Workshop

Virtual Meditation

A unique guided virtual meditation where Kim explains what meditation does to your brain as it happens.

10:30 - 10:45

15 mins

Keynote

The 10 Most Important Deal Terms In Your Next Funding Round

A data-driven talk on what startup founders should or shouldn't have in their seed stage agreements.

10:45 - 11:25

40 mins

Networking

TestaCenter Startup Showcase

A session on what the Swedish government and Cytiva initiative Testa Center do, with presentations from promising startups in the program.

10:45 - 11:00

15 mins

Keynote

How Live Video is Redefining Commerce As We Know It

Learn how the fusion of Live Video and eCommerce transforms the world’s largest brands.

10:50 - 11:05

15 mins

Keynote

Why Sleep is a Critical Success Factor for Startups

Frida Rångtell, sleep expert and PhD, will talk about why sleep is an important asset to any tech startup founder in today's high speed world.

10:50 - 11:05

15 mins

Keynote

Using IoT and Blockchain to Automate Factories

How factories can use the Internet of Things (IoT) and blockchain technology to successfully automate their factories.

10:55 - 11:10

15 mins

Keynote

Challenges You Will Face as a CEO When Scaling Your Company

Learn what challenges await a CEO scaling a company and how to overcome them.

11:00 - 11:15

15 mins

Keynote

How to Build a World Class Network for Your Startup

Mei Wen talks about her insights and on how she built a world class network whilst traveling to over 120 countries, and how doing so could be a valuable marketing strategy.

11:00 - 11:15

15 mins

Keynote

Industry 5.0. The Future of Human and Robot Collaboration

Get a robotics expert insight into the future, where humans and robots will collaborate in the next industry wave.

11:00 - 11:15

15 mins

Keynote

Redefining an Entire Category

Learn how early-stage startups must think to redefine an entire category.

11:00 - 11:15

15 mins

Keynote

How to Succeed at HR after the Remote Working Revolution

Learn how startups and HR teams succeed in the new era of remote work.

11:00 - 11:15

15 mins

Keynote

My Story. Martin Lindman - Founder @ Doktor.se

Hear the story behind Doktor.se by founder Martin Lindman, who created the third largest digital healthcare provider in Europe.

11:15 - 11:30

15 mins

Keynote

Why AI is Ecommerce's New Best Friend

A session about the current and future AI implementation in eCommerce and how owners can use AI to reduce fraud and improve user experience.

11:20 - 11:35

15 mins

Keynote

How Manufacturers Can Become Truly Customer-Centric

Learn what you can do as a manufacturer to put your customer first.

11:25 - 11:40

15 mins

Keynote

How To Do Startup PR When Scaling

A talk sharing how the world's largest brands did PR to scale.

11:30 - 11:45

15 mins

Keynote

How To Come Up With and Validate Startup Ideas

Learn how a successful entrepreneur and ex-Google and Facebook marketer crafts and validates startup ideas.

11:30 - 11:45

15 mins

Keynote

The Future of Gaming Media

A session on the now and future of the massive gaming industry, catering to 2.7 billion people globally.

11:30 - 11:45

15 mins

Keynote

My Story. Zhong Yuan Xu - Founder @ Deliverect

Software engineer, co-founder, and CEO of Deliverect share his story with insights and practical tips for entrepreneurs.

11:30 - 11:45

15 mins

Keynote

How Today's Startups are Using AI

Kye Andersson of Peltarion shares his expertise on how big startups use AI, and how you can too.

11:30 - 11:45

15 mins

Workshop

Megadeals Sales and Marketing Workshop: How to Win Bigger Deals Smarter

Johan Åberg, founder and CEO of Next State runs an interactive workshop on how focusing on highly profitable megadeals can increase revenue dramatically.

11:30 - 11:45

15 mins

Keynote

Bagging a Job in a Cool Tech Startup

Sofia Broberger, startup recruitment guru, shares her insights on how to land a job in a flourishing tech startup.

11:40 - 11:55

15 mins

Keynote

The Future of Technology Within Life Science

Get insight into current and future Life Science technology innovations and learn how your startup can get involved with Cytiva.

11:40 - 11:55

15 mins

Keynote

Using The Cloud to Fix Food Production

A talk on how cloud computing can help solve current problems in the global food supply chain.

11:45 - 12:00

15 mins

Keynote

Why Google Shopping Doesn't Work for Many Retailers

A session that shines a light on the common mistakes holding back retailers using Google Shopping, with practical tips and insights.

11:50 - 12:05

15 mins

Keynote

How To Succeed at Digital Transformation

Contributing Editor at Forbes shares what steps to take to succeed at Digital Transformation.

11:50 - 12:05

15 mins

Keynote

Improving Mental Health with Virtual Reality

A session on how virtual and augmented reality is used to treat and help people with mental health conditions.

11:55 - 12:10

15 mins

Keynote

12:00 - 13:00

60 mins

Investor Matchmaking

Speed Matchmaking (Invite Only & Public)

Speed networking for both those who have been invited to meet investors, and everyone else! Join the "matchmaking" area to the left of the site and meet some new contacts in 1:1 video sessions timed at 3 minutes each.

12:00 - 12:15

15 mins

Keynote

My Story. Charlotta Holmquist - Founder @ BL!XT

Serial-entrepreneur, co-founder and Executive Chairman of BL!XT shares her journey to entrepreneurial success.

12:00 - 12:15

15 mins

Keynote

A Guide to Startup Marketing in 2020

A complete guide to the first successful marketing strategy for startups.

12:00 - 12:15

15 mins

Keynote

How to Build Great Tech, Design and Sustainability Without Compromise

The President of X Shore, aka the first floating Tesla, shares how to build world class tech and design without compromise to our planet.

12:00 - 12:20

20 mins

Fireside

Investing in the Next Wave of Game Makers

A fireside discussion on the future of cloud computing with two prolific figures in the gaming industry.

12:00 - 12:15

15 mins

Keynote

Building a Startup Without Raising Capital

Find out about the often unhyped path of building a startup without raising capital, and why might want to do that.

12:00 - 12:15

15 mins

Keynote

How Your Startup Can Become a Talent Magnet

A session from talent acquisition and recruitment expert on attracting the best people for your startup – even in tough financial times.

12:10 - 12:25

15 mins

Keynote

Changing Treatment Models from Reactive to Proactive

Learn how new proactive treatment models lead to long-lasting weight-loss results.

12:10 - 12:25

15 mins

Keynote

When Food Meets Blockchain

Learn if blockchain is the answer for FoodTech companies – and how they can use it and scale effectively.

12:20 - 12:35

15 mins

Keynote

Smart City Stories From Uruguay

Stories of how Uruguay's capital become one of the region's smartest cities.

12:20 - 12:35

15 mins

Keynote

The Opportunity Ahead for Mental Health Startups

A session with the co-founder of mental-wellness app Meditopia, on the lucrative opportunities for mental health startups.

12:25 - 12:40

15 mins

Keynote

How to Change Your Prototyping as You Scale Your Business

The co-founder of Stockholm based breakthrough lab Prototyp talks about how startups can build an MVP and prototype.

12:30 - 12:45

15 mins

Keynote

How Millions Taking Small Actions Can Lead to a Big Impact

A personal story on how we can empower people to act towards saving our planet through small actions.

12:30 - 12:45

15 mins

Keynote

Making Your Startup Marketing Data-Driven

Hubspot’s marketing guru shares the importance of data-driven marketing, with practical insight and examples.

12:30 - 12:45

15 mins

Keynote

Bouncing Back from Startup Meltdowns

Startup meltdowns are common but often unspoken about. Jarno Eerola talks about how he bounced back from his.

12:40 - 12:55

15 mins

Keynote

When Food Innovation Goes Into The Cloud

A session sharing how cloud technology in the food industry can reduce our sugar consumption, and what the opportunities are for startups.

12:50 - 13:05

15 mins

Keynote

Designing with Ethics in Mind

Learn how ethical principles play a role in designing and how to start pushing healthier design concepts.

12:50 - 13:05

15 mins

Keynote

Using Neuroscience to Improve Recruiting and Team-Building in Startups

Learn how to use neuroscience and evidence-based psychological assessment tools to better understand, attract and retain and boost peoples performance in your startup.

12:50 - 13:10

20 mins

Fireside

The Future of Digital Assets

An insightful fireside session on the now and future of DeFi and blockchain.

12:50 - 13:05

15 mins

Keynote

Bringing Smart Innovation to the Supply Chain

A session on how new technology is currently improving supply chains around the world.

12:55 - 13:10

15 mins

Keynote

Bringing Healthcare Construction Into The Future

Co-founder and CEO of ATLAS shares their insights into the intersection of healthcare construction and technology.

12:55 - 13:15

20 mins

Fireside

Getting VC Investment in the Covid-19 Era. What You Need to Know

A fireside session with tech juggernaughts Will Sheldon (Accel) and Robin Wauters (Tech.eu) on securing venture capital investments in tough economic times.

13:00 - 13:15

15 mins

Keynote

Fighting the Battle Against Food Waste with AI

Keynote session explaining how Zéro-Gâchis uses AI to fight food waste in supermarkets.

13:00 - 13:15

15 mins

Keynote

AI vs Covid-19

A session on how artificial intelligence helps the world in the fight against COVID-19 and its impacts.

13:00 - 13:15

15 mins

Keynote

How To Build a Startup Network in a Post Covid-19 Era

Learn how why and how to build a robust network virtually or socially distant in these new times

13:00 - 13:15

15 mins

Keynote

How To Get Your Startups Voice Heard Amongst The Digital Noise

Learn what you can do as a startup to disrupt industries, get heard, and become immensely successful.

13:00 - 13:15

15 mins

Keynote

How to Build a Thriving Startup Culture That Performs

A session on empowering individuals in startups to succeed and breathe a high-performance culture collectively.

13:00 - 13:15

15 mins

Keynote

My Story. Johan Attby - Founder @ Fishbrain

The Co-founder and CEO of FishBrain share his insightful story on developing a successful global app.

13:20 - 13:35

15 mins

Keynote

How to Use Design Thinking In Your Startup

Learn why Design Thinking might be the only tool your startup will ever need.

13:20 - 13:35

15 mins

Keynote

Why We Procrastinate, and What To Do About It

An emotion analytics expert shares the science behind procrastination and shows how startups can fight this to stay productive.

13:25 - 13:40

15 mins

Keynote

Using Virtual Reality to Disrupt Rehab & Therapy

Learn how virtual reality helps stroke and spinal cord injury patients in their rehabilitation journey.

13:25 - 13:40

15 mins

Keynote

When Banks Meet Tech Innovation

An insight into how banks and financial institutions drive innovation in the world of technology and how startups play a crucial role.

13:30 - 13:45

15 mins

Keynote

My Story. Erik Bergman - Founder @ Great.com

The story of the man who made $50 million before 30 and bought the domain Great.com for $900,000 to stop climate change.

13:30 - 13:45

15 mins

Keynote

Global Challenges Cannot Be Summarized In a Tweet

An insightful session on the new strategies and ways needed to solve global challenges, post COVID-19.

13:30 - 14:45

75 mins

Investor Matchmaking

Early Stage Investor Pitching

An invite only session for hand picked early stage startups to do short "elevator" style pitches to the hundreds of investors attending UPPSTART that we have curated from all over the world.

More Details

This is an invite only session.

13:30 - 13:45

15 mins

Keynote

How and When Founders Should Prepare For Their Exit

A session with practical tips and insight on when and how to successfully exit your startup.

13:30 - 13:45

15 mins

Keynote

How Global Retail Brands Use Immersive Technology to Vastly Improve Sales Metrics

A session on how the most notable retail brands improve their key metrics with immersive technology.

13:30 - 13:45

15 mins

Keynote

Leveraging AI to Avoid Bias and Ensure Diversity in the Workplace

A session on why companies should ensure diversity – and how to get there with the help of AI.

13:35 - 13:50

15 mins

Keynote

The Art of Free to Play Games

Learn the pros and cons of F2P games and how free games make revenue.

13:50 - 14:05

15 mins

Keynote

The Business Case for UX / Experience Design

Learn the importance of UX design in startups with business cases and examples to back it up.

13:50 - 14:05

15 mins

Keynote

No More Founder Self-Doubt!

Learn how to rid yourself of the toxic thoughts that often plague entrepreneurs and startup founders.

14:00 - 14:15

15 mins

Keynote

My Story. Johnny Boufarhat - Founder @ Hopin

Founder of Hopin (the event platform UPPSTART is using!) shares his personal story on how he grew a multi-million dollar online conference platform.

14:00 - 14:20

20 mins

Keynote

How to Pick the Right Marketing Key Performance Indicators (KPIs) as an Early Stage Startup

An interactive and practical workshop that helps early-stage startups to choose the critical KPI’s they must monitor.

14:00 - 14:15

15 mins

Keynote

Accelerating Positive Change By Redesigning Plastics

A session on a new, sustainable type of plastic with the potential to help save the environment.

14:00 - 14:15

15 mins

Keynote

Creating 3D Worlds With Your Voice

Learn how you can build a vast and interactive 3D world – using only your voice.

14:00 - 14:15

15 mins

Fireside

Scaling from Student Company to Billion SEK Startup in 4 Years

Learn how Budbee scaled from tiny to successful unicorn startup in just a few years.

14:00 - 14:15

15 mins

Keynote

Why You Should Own your Airplay Data

How and why musicians should use digital signature tech to understand data on where their music plays across radios all over the world.

14:05 - 14:20

15 mins

Keynote

How To Go About Starting Your Own Game Studio

A session with co-founder and CMO of Nag Studios on how to start your game studio – and if you should.

14:20 - 14:40

20 mins

Fireside

ADHD. Is it Really a Superpower for Entrepreneurs?

A fireside session featuring entrepreneurs with ADHD to learn if the mental disorder is a curse or a blessing.

14:30 - 14:45

15 mins

Keynote

Beyond the Touch Screen: The Future of Tactile Technologies

A session on what tactile interfaces, like touch screens, will hold in the future.

14:30 - 14:50

20 mins

Fireside

14:30 - 14:45

15 mins

Keynote

Working For Shares at Impactful Companies

A session on how to implement an Individual Social Responsibility strategy to become a more environmental-friendly professional.

14:30 - 14:45

15 mins

Keynote

The Rise of Emotion AI. How Boundaries Between Man and Machine will Disappear

A session with insights from an innovation leader on what Emotion AI is and how it works.

14:30 - 14:45

15 mins

Keynote

The Trend Towards Self Releasing Your Own Music

A session that covers how music artists and entrepreneurs can self-release their music with excellent results.

14:35 - 14:50

15 mins

Keynote

A Hybrid Mix of Sports and Esports

Hybrid games, that combine esports with actual sports are on the rise, Kristoffer Greve Nielsen of JABII tells us why.

An insightful talk about an area of gaming that combines movement and sports with gaming.

15:00 - 15:15

15 mins

Keynote

Are Exit Strategies Toxic?

Discover why against popular belief, an exit strategy might be a startup's worst enemy.

15:00 - 16:00

60 mins

Investor Matchmaking

Scaleup Stage Investor Pitching

An invite only session for hand picked growth stage startups to pitch and present to investors attending UPPSTART that we have curated from all over the world.

More Details

This is an invite only session.

15:00 - 15:15

15 mins

Keynote

How To Implement Social Development Goals Into Your Startup

A talk on why social development goals matter and how you can implement them in your startup – before it’s too late.

15:00 - 15:15

15 mins

Fireside

How To Accelerate the Speed of AI Adoption

Informal fireside chat with two leaders in artificial intelligence on how to accelerate AI growth.

15:00 - 15:15

15 mins

Keynote

How to Bootstrap a Hardware Product Without a Big Budget

The founder of two successful hardware startups shares how to develop a hardware product for a reasonable cost.

15:00 - 15:15

15 mins

Keynote

How to Empower Girls to Shape The Future Using Tech

A session giving facts and statistics on how will women shape the future of tech, and how to get girls interested in tech before they lose interest.

15:05 - 15:20

15 mins

Keynote

Creating the Next Generation of Cockpits

A session on how Volvo takes advantage of eye-tracking and face-tracking technology and VR/AR to develop future cars.

15:25 - 15:45

20 mins

Fireside

The Increasing Mental Health Crisis: What Can Startup Founders Do About It

A fireside session with the founder of Startups.com Wil Schroter and moderator Mike Butcher (Techcrunch) on how startup founders can take care of their mental health.

15:30 - 15:45

15 mins

Keynote

How Corporates Can Take Action with Startups on Sustainable Development Goals

A session on how startups can be the key to helping large organizations move towards sustainable development goal success.

15:30 - 15:45

15 mins

Keynote

Scaling Product Hunt from 1 to Millions of Users

Radoslav Stankov shares the backend story of Product Hunt, and how they went from an email list to millions of users.

15:30 - 15:45

15 mins

Keynote

What Not To Do When You Raise Funding For Your Startup

Learn the crucial things NOT to do when pitching your startup to investors.

16:00 - 16:15

15 mins

Keynote

Designing a Better Common Future

A session on how design thinking and immersive technologies can be used to build a more responsible future, post-COVID-19.

16:00 - 16:20

20 mins

Keynote

How Growth Hacking is Changing and What Startups Need to Know

Sean Ellis, creator of the term "Growth Hacking" and considered by many to be the founder of the worldwide growth hacking movement shares practical insights on growth hacking for startups.

16:00 - 16:15

15 mins

Keynote

Helping More Kids to Find Science as Their Passion

Discover MEL Science's unique approach to helping kids find their science passion

16:00 - 16:15

15 mins

Keynote

Mastering Your Mindset - Your Startup's Biggest Asset

Kyle Hermans holds a session sharing why utilising your mind to its fullest can be a extremely valuable to a startup.

16:05 - 16:20

15 mins

Keynote

Transforming Behavior in the Workplace with Immersive Technologies

An insightful session on the world of virtual reality and its application in behavioral training.

16:10 - 16:45

35 mins

Competition

PitchUP 2020 Finals

A handful of pre-selected early stage startup founders will pitch to investors and everyone else in the audience. This is public, and the winner is chosen by an audience vote!

16:15 - 16:30

15 mins

Fireside

How to Drive Digital Transformation Through Partnerships

The CEO/Vice President Strategy & Business Development of Microsoft Sweden and Sandvik Coromant discuss how their recent partnership can drive digital transformation, and how others can follow their blueprint.

16:15 - 16:30

15 mins

Keynote

Giving Investors the Growth Data They Need

Learn what data driven investors will ask for in growth rounds, and how early startups can put processes in place to prepare ahead.

16:15 - 16:35

20 mins

Fireside

What Successful Scaleup Founders have in Common

Mike Butcher (Techcrunch) and Carl Fritjofsson (Creandum) discuss what critical skills and attributes founders of scaleups have in common.

16:30 - 16:45

15 mins

Keynote

Doing Design for Billions of Users

Jay Kothari, head of Product Management for Material Design at Google gives some rare insights into how Google thinks about design at extreme scale.

16:30 - 16:45

15 mins

Keynote

How Technology Can Support Parents Through Their Kids Early Years

A talk on how technology can help parents raise bright kids and close the primary school readiness gap.

16:30 - 16:45

15 mins

Keynote

Changing the Agenda: From Problem Creators to Solution Providers

A session on new approaches towards finding excellent solutions for the world's problems.

17:30 - 17:45

15 mins

After Event

Community-Driven Musical Happening

Jurgis, an edutainer, social alchemist and creative campaigner, will be performing a very special interactive musical happening as part of our after event program.

19:00 - 19:30

30 mins

After Event

Virtual Startup Pub Quiz

A fun, virtual pub quiz with a tech startup theme. Answer questions, and bring drinks along if you's like. The winner of the quiz will be winning an awesome prize (to be announced soon)!

20:00 - 20:45

45 mins

After Event

Beer Tasting Extraordinaire with Prototyp

Stockholm/Barcelona-based code lab Prototyp is opening a new office in Sweden, and has decided to organize something fun and unique for some hand picked future friends & partners. This invite-only will involve virtual beer tasting and there will be a mingle afterwards with some great networking opportunities.

More Details

This is an invite only session.

GET YOUR TICKET

UPPSTART is going virtual on 4th September 2020 for thousands of tech startup people! Get your free tickets before they run out.