The 2021 Agenda

Below is our Agenda for the 3rd December 2021 UPPSTART ONLINE happening virtually again this year after our huge success from last year! We’ll be running 20+ content tracks with tons of amazing speakers and investors from across the world. Keep checking back here for new sessions and you can follow us on Facebook or Twitter for updates. All times are in Central European Time (CET)

All done! We’ll be in touch very soon with next steps if your application is approved. Below you will find our agenda. You can follow us on facebook or subscribe to our youtube channel to keep up to date with latest announcement ahead of the event.

Filter Content Track

10:00 – 10:15 (CET)

15 mins

Keynote

Introduction to UPPSTART ONLINE 2021

The official kick off for UPPSTART 2021 with a rundown of the days activities by founder & CEO Jason Dainter

10:20 – 10:50 (CET)

30 mins

Workshop

Live Virtual Breathing Session with Hale

Take part in a live breathing class to kick off your UPPSTART experience with Hale’s co-founders.

10:55 – 17:55 (CET)

420 mins

Networking

Random Networking

Get paired up with someone randomly at UPPSTART in speed networking style.

10:55 – 17:55 (CET)

420 mins

Networking

Metaverse Networking

Enter our metaverse Uppstart.World and in the Networking Space you will find a dedicated Networking Room all day to meet other attendees in a unique 2D form.

10:55 – 17:35 (CET)

400 mins

Workshop

Drop In Breathwork Coaching at Hale Center

Our resident breathing gurus at Hale will be present all day in a specially designed 2D interactive breathing area, Hale Center, found in UPPSTART.World in the Startup Showcase area.

11:00 – 11:45 (CET)

45 mins

Workshop

Workshop: How To Do PR Like a Silicon Valley Unicorn

A workshop from a silicon valley PR guru that would normally cost you 1000 USD per hour teaching you how to do PR like the big boys and girls.

Learn the Ins and Outs of PR in this interactive workshop

11:00 – 17:00 (CET)

360 mins

Exhibition

UPPSTART.World Startup Showcase

Come and meet a load of exciting startups, hear what they are doing and speak to their founding teams. Takes place in a unique interactive 2D experience in the UPPSTART.World Startup Showcase.

11:00 – 11:30 (CET)

30 mins

Fireside

What VCs REALLY Mean When They Say No! – And What To Do About It

Has a VC ever told you no? Be honest! In this fun fireside VCs will share some of the candid truths behind what that rejection really meant, and how you can handle it in the best way.

11:00 – 11:30 (CET)

30 mins

Fireside

Increasing Profits by Investing In The Planet

A fireside discussion with Nathan and Sacha emphasizing how the promotion of eco-friendly practices in your company can positively impact your revenues, not just the planet.

11:00 – 11:20 (CET)

20 mins

Keynote

Transferring Financial Risk from Creator to Distributor

Uncover more about the battle musicians face against large labels for a fairer pay share from Epidemic Sound Chief of Music Niklas Brantberg.

11:00 – 11:20 (CET)

20 mins

Keynote

Using Neurofeedback to Boost Your Startup’s Productivity

Mendi Founder Moha Bensofia covers how real time neurofeedback could be a valuable tool for startup founders.

11:10 – 20:20 (CET)

550 mins

After Event

11:20 – 11:40 (CET)

20 mins

Keynote

The Millennial Disruption to Fintech is Here To Stay

Learn about the impact the FinTech revolution has made on investing and how this has affected startups.

11:30 – 11:50 (CET)

20 mins

Keynote

Achieve More By Working Less

Learn the productivity hacks and routines of top 1% performers for a more satisfying work/life balance.

11:35 – 12:05 (CET)

30 mins

Fireside

How is Technology Making Fashion More Sustainable

How is technology impacting the future of the fashion industry? Our expert panelists have a lot to say about this, and will share learnings and insights into the opportunities ahead for entrepreneurs in this space.

11:40 – 12:00 (CET)

20 mins

Keynote

How Should You Think About Branding as a Startup

Why is branding so important for startups? What can be gained from authentic branding? And how do we do it without breaking the bank?!

11:50 – 12:10 (CET)

20 mins

Keynote

Digital Finance for the Next Billion

Underdeveloped countries such as Mozambique, Zambia and Uganda represent the next billion users for many companies. Learn about how the digital finance sector is disrupting these markets.

12:10 – 12:20 (CET)

10 mins

Pitch

Impact Startup Showcase: Prime Computer

Showcase from CEO of Prime Computer, a fast-growing hardware company that produces mini-pcs and servers that helps companies to improve Sustainable Development Goals.

12:10 – 12:30 (CET)

20 mins

Keynote

Creating a B2B Saas Pricing Model That Works

90% of B2B companies don’t know how to price themselves. Uncover the art of getting this right for your startup.

12:25 – 12:45 (CET)

20 mins

Keynote

When The Food Supply Chain Goes Blockchain

How can the blockchain turn the global food supply chain on its head? And what opportunities does this provide?

12:40 – 13:00 (CET)

20 mins

Keynote

How To Form a Kick Ass Founding Team

Forming a strong founding team can be the make or break to your startup. Hear from an experienced entrepreneur and investor on how to approach this.

12:40 – 13:00 (CET)

20 mins

Pitch

Impact Startup Showcase: War on Cancer

A short pitch from War on Cancer founder Fabian Bolin, including his inspiring life story, and how the impactful startup came about.

12:50 – 13:10 (CET)

20 mins

Keynote

How Larger Institutions Manage Their Digital Assets

Christopher May, Founder @ Series A funded startup Finoa covers the often undocumented about process behind how larger organisations go about handling their digital assets.

13:00 – 13:30 (CET)

30 mins

Fireside

Dealing with the Highs and Lows of Startup Life – Is It For Me?

How to cope with the demands that emerge with becoming a founder and how keep your own well-being in mind whilst riding the roller-coaster of startup of running a startup.

13:00 – 13:10 (CET)

10 mins

Pitch

13:00 – 13:20 (CET)

20 mins

Keynote

Never Hustle! Taking It Down A Notch To Sell Your Solution

Hustle! Hustle! Hustle! We hear this a lot in startup world, but Dennis Birkolzer from SpinLab is here to tell you why this may not be a silver bullet, and what to do instead.

13:00 – 13:45 (CET)

45 mins

Workshop

Workshop: Raising Funding For Your Startup in 4 Steps

Navin Thukkaram, with $3 billion in exits under his belt, will guide you through how to raise funding in this interactive workshop format.

13:00 – 13:30 (CET)

30 mins

Fireside

Creating The Young Programmers of Tomorrow

Exciting and inspiring young girls about programming is an important mission. In this fireside you can hear how several startup founders are taking action on this, and what you can do to help.

13:10 – 13:30 (CET)

20 mins

Keynote

A Framework to Scale Across Series A to C

Learn the ins and outs of how to scale startup funding with someone who’s been there and done that!

13:10 – 13:40 (CET)

30 mins

Fireside

How To Blow Away VCs at Seed Stage

A question every seed stage startup founder raising money needs to know, how do you blow away VCs and subsequently get funded. With and epic panelists from Forbes, XY and Spintop Ventures.

13:15 – 13:25 (CET)

10 mins

Pitch

Uppsala Startup Showcase: BrightAct

A showcase pitch on about the interesting and impactful work BrightAct does to fight against domestic violence globally.

13:15 – 13:35 (CET)

20 mins

Keynote

Don’t Build Yet Another Social App! – Building Things For Those In Need

Is building the next instagram-like app the most important challenge we humans need to solve? Germán has some thoughts on that (spoiler: the answer is no). How can we truly make social impact, without having to use advanced technologies? Join Germán Bencci to find out more.

13:25 – 13:45 (CET)

20 mins

Keynote

Building a Real Life Star Trek Food Replicator

Join us to learn more about the revolution of 3D food printing, what impact it has on the environment, and the exciting future that’s ahead for FoodTech!

13:25 – 13:45 (CET)

20 mins

Keynote

13:30 – 13:40 (CET)

10 mins

Pitch

Uppsala Startup Showcase: Tvinn

Hear more about the work Tvinn are doing to improve sustainability in a range of solutions.

13:40 – 14:10 (CET)

30 mins

Workshop

Workshop: The Scaling School: A Co-Creation Workshop

A practical workshop on how to scale as a startup. Helpful for anyone looking to scale, or those currently scaling.

13:45 – 13:55 (CET)

10 mins

Pitch

Uppsala Startup Showcase: Housecar

Listen to this short punchy showcase pitch by the Founder and CEO of Housecar, and how they are bringing the joy of motorhomes back to all travelers.

13:55 – 14:15 (CET)

20 mins

Keynote

How and Why Supermarkets are Embracing Startups

Find out how startups can leverage big supermarkets with this rare insight from ICA’s innovation arm ICAx.

14:00 – 14:30 (CET)

30 mins

Workshop

Workshop: Turning Your Vision Into a Business

An interactive workshop in our 2D world UPPSTART.world for new or soon to be entrepreneurs, solopreneurs or intrepreneurs on going from vision/idea to company.

14:00 – 14:20 (CET)

20 mins

Keynote

Unexpected Ways AI Can Solve Tough Problems

AI is a term thrown around a lot these days, but how can it solve tough problems. How can it think creatively? Jarno Kartela will explain exactly that.

14:10 – 14:30 (CET)

20 mins

Keynote

How Can We Accelerate Autonomous Mobility in Europe

Learn more about the main driving forces behind the growth of autonomous mobility in Europe and what this means for start-ups in the coming years.

14:10 – 14:30 (CET)

20 mins

Keynote

The Future Is Fraudulent – And What To Do About It

Uncover how you can protect yourself as Fraud grows more advanced. Learn how developers, programmers, and consumers can always stay one step ahead.

14:20 – 14:50 (CET)

30 mins

Fireside

How to Get Journalists To Actually Publish Your News!

Discover all the best ways to get your news in front of the world’s best journalists and published for their audiences!

14:20 – 14:40 (CET)

20 mins

Keynote

14:25 – 14:55 (CET)

30 mins

Fireside

The Secret Sauce for Funded FoodTech Startups

A fireside chat on opportunities in the food tech space through the eyes of a VC very active in FoodTech.

14:30 – 14:50 (CET)

20 mins

Keynote

Putting the Patient First with User-Centered Design

A unique perspective on how user-centered design, and putting patients at the forefront of healthcare decision-making, could be disruptive to the industry.

14:30 – 14:50 (CET)

20 mins

Keynote

The Best Ways To Boost Your Ecommerce Conversion Rates

A practical pragmatic keynote on how to boost e-commerce conversions with lessons learned from top brands.

14:30 – 14:50 (CET)

20 mins

Keynote

Ritual Design: Crafting Meaningful Experiences

Ritual design is about being intentful in crafting meaningful experiences.

A great ritual is embedded with meaning going beyond, a routine, a checklist, or a habit.

14:30 – 14:40 (CET)

10 mins

Pitch

Stockholm Business Alliance Showcase: Gokind

A brief pitch from Gokind, the banking app who makes it easy and affordable to live more sustainably.

14:40 – 15:00 (CET)

20 mins

Keynote

Founder Stories: Tahero Nori (The Buddy Company)

See Tahero’s entrepreneurial journey on how he has built up The Buddy Company to become a company with over 100,000 customers across Europe.

14:40 – 15:00 (CET)

20 mins

Keynote

So You Want To Learn to Code? Here’s How To Go About It

An interactive workshop explaining what it takes to go from beginner to coder. A great session for founders interested in learning about how to start programming.

14:45 – 14:55 (CET)

10 mins

Pitch

Stockholm Business Alliance Showcase: Nano Textile

Hear a short punchy pitch from Nano Textile CEO on how they fulfill their mission of helping nano textile companies while still remaining sustainable.

15:00 – 15:30 (CET)

30 mins

Fireside

How Scaling Startups Attract Talent

Recruiting talent for you startup is hard. Jessica Stark is here to teach you how to make it easier.

15:00 – 15:20 (CET)

20 mins

Keynote

The Jobs To Be Done (JTBD) Approach to Customer Needs

Learn about the JTBD framework to help you better satisfy your customer’s needs as a startup.

15:00 – 15:10 (CET)

10 mins

Pitch

Stockholm Business Alliance Showcase: Hollbium

A short 10-minute showcase pitch from Hollbium who creates hydroponic micro-farms in workplaces!

15:00 – 15:20 (CET)

20 mins

Keynote

The Secret to Growth is Understanding Your Customer Journeys

Learn how mapping out your customer’s journey and understanding it can lead to tremendous growth from Funneyltics CEO Mikael Dia.

15:00 – 15:20 (CET)

20 mins

Keynote

Leveraging Deep Relationships to Drive Large Scale Organizational Change

How deep relationships are large industrial organisations can be leveraged to drive change.

15:00 – 15:30 (CET)

30 mins

Fireside

How Big Pharma Can Benefit from Small Startups

Discover why pharmaceutical companies will miss out if they are not engaging with smaller tech start-ups and how they are already doing this.

15:00 – 15:45 (CET)

45 mins

Workshop

Workshop: Discovering Who Your Customers Are

An interactive workshop summarizing the techniques you need to truly understand your customer in today’s market with an emphasis on carrying out lean launches of your startups!

15:05 – 15:35 (CET)

30 mins

Fireside

The Future is Food

Technology has been disrupting all industries in recent years and the food industry is no exception. This panel will uncover some of the things happening in foodtech and what the future holds for the space.

15:10 – 15:30 (CET)

20 mins

Keynote

15:10 – 15:40 (CET)

30 mins

Workshop

15:15 – 15:25 (CET)

10 mins

Pitch

Stockholm Business Alliance Showcase: Refurbly

Hear the story of the work Refurbly are doing to improve sustainability in the mobile phone industry.

15:20 – 15:50 (CET)

30 mins

Workshop

Workshop: Building Generative Digital Art

Get a true understanding of what it takes to build Generative Digital Art in the modern climate.

15:25 – 16:10 (CET)

45 mins

Fireside

15:30 – 15:50 (CET)

20 mins

Keynote

Using SEO to Grow A Startup From Scratch

SEO is a quick, cost-efficient way to improve the performance of your marketing. Learn from a growth guru on how to do this.

15:30 – 15:50 (CET)

20 mins

Keynote

Why Your Startup Needs a Brand Identity

What actually is a brand? What are most startups doing wrong, and how can they get their brand right from the very first day?

15:30 – 15:40 (CET)

10 mins

Pitch

Stockholm Business Alliance Showcase: Hempster Sweden

Hear a short pitch from Hempster Sweden and how they create impact through hemp-based dairy product innovations.

15:30 – 15:50 (CET)

20 mins

Keynote

How The #NewWork Trend is Disrupting EdTech

Ever heard of #NewWork? Find out more about the trend and the impact it’s having on EdTech.

15:30 – 15:50 (CET)

20 mins

Keynote

The First 5 Million: How To Leverage Community To Scale

Hear the awesome story of how Saasha Celestial-One scaled Olio from 0 to 5 million users in a very short space of time, and practical insights on how you can do the same by leveraging a community.

15:40 – 16:00 (CET)

20 mins

Keynote

Big Company Recruiting on a Startup Budget

What do the big players in tech know about recruitment that smaller startups don’t? Here you will find out.

15:40 – 16:00 (CET)

20 mins

Keynote

Building XR Ecosystems in East Africa

Hear the story of how a government-funded incubator space in East Africa for XR tech arose after just a simple tweet about the movement was sent.

15:40 – 16:00 (CET)

20 mins

Keynote

Founder Stories: Martina Klingvall (Telness)

Hear the story of Martina Klingvall , co-founder and CEO of Telness who was been disrupting the B2B telco space.

15:45 – 16:05 (CET)

20 mins

Keynote

The Future of Farming is In The Air

The vertical farming industry is a fast growing space within the FoodTech movement. Learn about its future.

15:45 – 15:55 (CET)

10 mins

Pitch

Stockholm Business Alliance Showcase: Green Assets Wallet

A short 10-minute showcase pitch from Green Assets Wallets who creates blockchain powered green asset wallets.

15:55 – 16:15 (CET)

20 mins

Keynote

Creating the Best Destination for Impact Investing and Startups

Hear about how Stockholm Business Alliance thinks about creating an ecosystem to attract the most ambitious impact founders and investors from all the world.

16:00 – 16:20 (CET)

20 mins

Keynote

The Character of a Brand

Renown speaker and CEO of design company Sylvain, Alain Sylvain will be talking about how brands are characterized today and how it might be time for a new approach.

16:00 – 16:20 (CET)

20 mins

Keynote

5 Ways to Design Emotion in EdTech

How can you design your EdTech products to be more emotional? And what benefits does this bring?

16:00 – 16:20 (CET)

20 mins

Keynote

Generation Tik Tok: What You Need To Know

Tik Tok guru Amélie Ebongué explains what you need to know about using this hugely popular social network as a marketing tool for younger audiences.

16:00 – 16:30 (CET)

30 mins

Fireside

Why Bitcoin is Greener Than You Might Think

A hot topic! Is Bitcoin bad for the environment? Our expert panel will provide some insights into how it may be greener than you might have heard.

16:05 – 16:35 (CET)

30 mins

Fireside

How Far Are We From A Hyperreal Metaverse (And What The Heck Is It!)

Mike Butcher (Editor at Large @ Techcrunch) interviews the founder of Metaphysics.ai (who famously created the Tom Cruise Deep Fake) and Ilya Gelfenbeyn of Inworld AI, talking about the future of the metaverse and how close we are to “hyper-reality”.

16:10 – 16:30 (CET)

20 mins

Keynote

Founder Stories: Louise Fritjofsson (Martie)

Serial entrepreneur Louise Fritjofsson is back with a new exciting impact startup, “Martie”. Tune in to hear about her entrepreneurial journey and path that led her to this new company.

16:20 – 16:40 (CET)

20 mins

Keynote

Lessons from 13 Unicorns on How To Create Billion Dollar Ventures for Good

Forbes contributor (and 30 under 30) Diana Tsai, after having interviewed 13 billion dollar impact unicorns, is here to share learnings on what it takes and how you can follow in their footsteps.

16:30 – 16:50 (CET)

20 mins

Keynote

The Rise of Intelligent Learning Platforms

What are the most important aspects of intelligent learning platforms? And how does the future of E-Learning look?

16:30 – 16:50 (CET)

20 mins

Keynote

16:30 – 16:50 (CET)

20 mins

Keynote

Lessons Learned from Turning Chile into A Startup Hotspot

Learn about Rocio’s contribution to the industry 4.0 revolution in Chile and how she helped to make Chile a startup hotspot in this session.

16:30 – 16:50 (CET)

20 mins

Keynote

Sales is About the Mindset and Accepting a Lot of NOs

Jan Ameri CEO at ArcticStartup talks about turning a no into a yes, and how he did exactly that with celebrity investor Gary Vaynerchuk

16:35 – 17:40 (CET)

65 mins

Pitch

PitchUP 2021

Our annual pitching competition is back! 10 startups (5 early stage) will do 2 minute fast-paced pitches and by live audience vote a winner will be selected at the end!

16:45 – 17:05 (CET)

20 mins

Keynote

How to Make VR That Changes The World

Best practices for creating impactful virtual reality experiences.

17:00 – 17:20 (CET)

20 mins

Keynote

How To Get More Signups Without More Marketing

Getting more people who are eager to sign up for your product or service is tough but without marketing? Almost impossible. But listen in to hear why Georgiana thinks that isn’t always the case.

17:00 – 17:20 (CET)

20 mins

Keynote

Is Education a Market Worth Chasing?

What opportunities are there in education that technology adoption has created?

17:00 – 17:20 (CET)

20 mins

Keynote

Blending the Physical and Digital Worlds

Tina Touli (who has worked with tech giants such as Adobe, Dell, HP & Dropbox) discusses the important transition between the digital and physical worlds, and why it matters in Design.

18:05 – 18:30 (CET)

25 mins

After Event

Pub Quiz

By popular request, our virtual pub quiz format is back at our after events! With a tech startup theme and prizes to be won, the fastest answer wins!

18:40 – 19:20 (CET)

40 mins

After Event

Virtual Wine Tasting!

A live virtual wine tasting with a sprinkling of comedy with our top sommelier Laurie Foster. Takes place in our virtual UPPSTART.World experience (purchase wines ahead for full experience!)

20:20 – 00:00 (CET)

220 mins

After Event

Late Night Hangout

After a packed day of activities, we’ll be leaving our 2D UPPSTART.World platform open all night for you to mingle away until the early hours. Enjoy!

APPLY FOR ACCESS TO UPPSTART ON 4TH NOV 2022!

Startup in Sweden? Active tech investor? Then you definitely need to apply to this years event! 🤓